Металопластикові вікна та двері

Сертифікат компанії

Акція! Знижка при замовленні з сайту 25%
i.jpg
Погода в Радехове

Особливості конструкцій пластикових вікон

Далеко не останньою з функцій, які виконують пластикові вікна в будинках це захист від проникнення не званних гостей. Для безпечних пластикових вікон основним правилом є замкнутість ланцюжка протівовзломних заходів. Це означає, що всі складові частини конструкції пластикового вікна повинні відповідати один одному. Нерезонно, наприклад, поставити стекла, що захищають від автомата Калашникова, але при цьому не поклопочеться про міцність рамної конструкції або про кріплення вікна в стіні.

Протівовзломниє вимагають великих трудовитрат і більшої точності при виготовленні. Ланцюжок протівовзломних заходів включає наступні компоненти, що взаємопов'язали:

  • спеціальне скло
  • посилена конструкція рами
  • протівовзломная фурнітура
  • надійний монтаж
  • укріплені штапики
Про стекла ми в цій статті говорити не будемо це окрема велика тема.

Віконні профілі мають важливе значення для безпеки. У пластикові профілі, в центральну камеру закладаються металеві підсилювальні вкладиші. Для них поважно: надійнішими є вкладиші замкнутого перетину (наприклад, квадратні), з більшою товщиною стінок. Для самого профілю також діє просте правило: чим профілі ширше і ніж більшу кількість камер вони мають, тим вище їх протівовзломниє якості. Важливий також осьовий розмір установки фурнітури. Так, наприклад, для систем з трьома камерами і спільною шириною близько 60 мм, цей розмір складає 9 мм, для профілів шириною 70 мм, як правіло,13 мм. Якщо необхідно виготовити вікна високого ступеня захисту з пластика, то в зовнішні камери профілю можна поставити додаткові металеві вкладиші, але в цьому випадку зовні повинен буде стояти ще один віконний блок для виконання функції теплозахисту.
 
Фурнітура, поряд з іншими частками вікна, вирішальним чином впливає на протівовзломность. Вона складається з двух головних компонентів: замочного механізму і ручки. Для протівовзломного виконання використовують фурнітуру з грибоподібними замочними цапфами. Вони входять в надійне зачеплення з у відповідь планками і перешкоджають злому вікон. Одна з відомих німецьких фірм виробників фурнітури, навіть має рекламний фільм, де на одній грибоподібній цапфі для доказу її міцності підвішується Фольксваген-Жук. Підвищують безпеку ручки, що замикаються на ключ, тільки за наявності можливості закрити ручку на ключ в Германії вікно визнають протівовзломним. В цілому, існує великий розкид варіантів фурнітури по даній якості, від деякого посилення захисту до високотехнологічних протівовзломних механізмів. Ці якості фурнітури перевіряються спеціальними тестами. На що треба також звертати увагу, так це на точного виконання розпоряджень виробників фурнітури, використовувати, наприклад, тільки наказані типи шурупів певної довжини, і ін. У місцях установки у відповідь планок фурнітури ставятся додаткові підкладки під склопакети .
 
Монтаж вікна повинен надійно переносити зусилля злому на зовнішню стінну конструкцію. Тип кріпильних елементів повинен відповідати матеріалу стін це краще всього перевіряти по довідниках виробників кріплення. Не годяться в цьому випадку анкерні пластини. Кріпильні елементи ставляться частіше, ніж при звичайного виконання вікон, як правило, на відстані не більше 500 мм один від одного. Слід ставити кріплення поряд з у відповідь планками фурнітури. Кількість колодок довкола вікна також має бути збільшене, можна ставити по дві колодки по сторонах від кожного кріпильного елементу.


Слід укріпити штапики. У їх верхній стінці просвердлюються отвори і вони кріпляться шурупами до рами або стулки, а отвори закриваються декоративними кришками.

Звичайно, це - лише короткий огляд конструктивних особливостей протівовзломних вікон ПВХ. Але навіть цей короткий огляд показує, що такі вікна володіють багатьма прособенностямі, які впливають на його надійність. Для присудження вікну того або іншого ступеня протівовзломності необхідне проведення випробувань по спеціальних методиках.
 

 
Наступна >
Створення сайту веб-студія "Sanao"