Металопластикові вікна та двері

Сертифікат компанії

Акція! Знижка при замовленні з сайту 25%
i.jpg
Погода в Радехове

Виготовлення металопластикових вікон

Сучасний будинок, будь то міська квартира, або ж заміські апартаменти, неможливо уявити без якісних вікон. Вже більш ніж 50 років кращі європейські інженери працюють над вдосконаленням такої, здавалося б, простої і звичайної даталі інтер'єра, як вікно. Насправді, виготовлення металопластикових вікон - технічно складний процес. Це стосується не лише трудомісткості їх виготовлення, але і їхніх конструктивних особливостей.

Вікно майже завжди перебуває в "екстремальних" умовах. Вікна повинні протистояти агресивному зовнішньому середовищу - морозу, жарі, дощу й вітру, запобігаючи погіршенню його функціональних властивостей і зменшення строку експлуатації метало пластикових вікон.

 

Сучасні технології виготовлення вікон цілком забезпечують ним багаторічну роботу і дозволяють пластиковим вікнам довгі роки й без ремонту зберігати комфортні умови в приміщенні.

 

Рами віконних систем виготовляються з полівінілхлориду (ПВХ) - високомолекулярного твердого вуглеводню. Він вирізняється хімічною стійкістю, стійкістю до вогню. Завдяки гарним технічним характеристикам і доступній для масового споживача вартості виготовлення вікон із ПВХ одержало широке поширення в Європі, зокрема, в Німеччині, де на частку засклення прилягає 50% віконних систем із пластику. До речі, саме німецькі компанії лідирують на українському ринку з виготовлення вікон із пластикового профілю.

 

В розрізі пластиковий профіль являє собою декілька ізольованих одна від одної камер (відсіків), заповнених повітрям. Чим більше камер, тим вище теплоізоляційні властивості профілю. В даний час найпоширенішим є виготовлення вікон із трьох-, чотирьох- і п’ятикамерних пластикових профілів. Для додання вікну необхідної твердості найбільша камера армується сталевим вкладишем. Товщина віконних коробок становить від 48 до 150 мм.

 

Велику роль у теплоізоляції й шумоізоляції пластикових вікон відіграють ущільнювачі. Це тонкі рифлені гумки, які ставлять зовні віконної рами. При виготовленні вікон із ПВХ використовують два ущільнювачі - ззовні й зсередини.

 

Технологічність ПВХ матеріалу дає можливості виготовлення вікон не тільки прямокутної, але й аркової, стрілчастої, круглої форми. Конструкція віконних блоків повинна передбачати можливість заміни скла, склопакетів, фурнітури, ущільнювальних прокладок без порушення цілісності деталей виробів.

 

Сам процес виготовлення пластикових вікон складається з безлічі різних операцій. Вихідні дані технологічного процесу закладені в ескізі виробу, що робиться конструкторами, виходячи з результатів зробленого ними виміру. Потім виконується комп'ютерна обробка даних. З наданого конструктором ескізу виробу технологи беруть наступну інформацію:

 

габаритні розміри виробу;

конфігурація;

тип профілю;

колір виробу;

тип засклення;

додаткові матеріали.

 

Ці дані вводять у комп'ютер. Спеціальна програма обробляє дані й видає на принтер креслення, за якими на виробництві фахівці роблять розкрій ПВХ-профілю, установку відповідної фурнітури, виготовляють пластикові вікна.

 

У підсумку виходить конструкція металопластикового вікна, що має наступні складники:

 

Склопакет, котрий забезпечує підвищену звуко- і теплоізоляцію

Подвійне накладне ущільнення усередині й ззовні, що захищає від вологи й протягів

Штапики й ущільнювальна перемичка

Зовнішні камери з відмінними ізоляційними й статистичними характеристиками

Основна камера з металевим профілем

Високоякісний пластик

 
< Попередня   Наступна >
Створення сайту веб-студія "Sanao"