Металопластикові вікна та двері

Сертифікат компанії

Акція! Знижка при замовленні з сайту 25%
i.jpg
Погода в Радехове

Металопластикові вікна

Цивілізація приходить в наші будинки буквально як світло - через вікна. Звучить це декілька високопарно, та зате дуже точно передає сенс сказаний. Насправді, порівняєте фасади нових і старих херсонських будинків: нові - всі як один оформлені склопакетами, а старі - подвійними дерев'яними рамами, що в основному розсохлися, серед яких подекуди поблискують віконні прибульці, вигідно виділяючись на спільному фоні особливою гладкістю і білизною. Зовнішня європейська ухоженность, хоч і викликає деколи заздрість деяких особливо скривджених життям сусідів, але, безумовно, тішить око. Господарі, що купили сучасні склопакети, встановили не просто нові вікна в красивих рамах: вони придбали нову якість життя.

ЧОМУ ВОНИ КРАЩІ?

Якщо на побутовому рівні розібратися, чим же якісно краще вікна, упаковані в склопакети, і чому за їх установку люди платять ціну, порівнянну з вартістю уживаного, а інколи і нового автомобіля, то вийде наступне.

В будинку стає відчутно тепліше. Герметична конструкція склопакета не дає нагрітому повітрю вилітати з приміщення на вітер.

Через відсутність щілин в рамах в кімнатах зникає пил.

Назавжди відпадає потреба ремонтувати, фарбувати і конопатити рами.

При закритих вікнах в будинок не проникає вуличний шум. Можна спокійно спати, не боячись прокинутися від раптового реву автомобіля, що заводиться, або брязкоту трамвая.

З'являється якісно нова зручність використання. Стулки вікна можуть: відкриватися в декількох плоскості, розсуватися або зрушуватися під різними нахилами, мати режим ‘‘зімнего проветріванія’‘, бути глухими, відкидними, поворотними і ін.

Мити вікна стає дуже просто і легко. Не треба розгвинчувати і згвинчувати рами, обдираючи пальці об дерево, що неякісно фарбує, з якого дуже погано змивається грязь.

Виграє зовнішнє і внутрішнє убрання будинку. Дизайн віконних палітурок можна подобрать за власним смаком.

Склопакети довговічні. Якщо вони якісно виготовлені і правильно встановлені, то про їх заміну можна не згадувати як мінімум років 25, а то і 50.

Якщо до вищеперелічених достоїнств додати зовнішні причини, пов'язані з наслідками усесвітньої енергетичної кризи, то вигоди вживання склопакетів стають ще очевиднішими. Рано чи пізно, але і у нас навчаться економити тепло, регулюючи його подачу, як це прийнято на Заході. Нове будівництво вже ведеться по енергозберігаючих технологіях, а ось в старих будинках треба утеплюватися самим, насамперед замінюючи основне джерело проникнення холоду - вікна. Це дорого, але слід врахувати, що витрати енергії, які допускають традиційні дерев'яні вікна, такі, що їх заміна на нові склопакети окупиться вже через декілька років. Точніше сказати важко, тому що все залежить від рівня цін на електроенергію.

Проте зважитися на покупку склопакетів ще не означає простийо піти і купити. Не так все однозначно на віконному ринку. Існує проблема вибору. Кожна компанія в цьому, як, втім, і в будь-якому іншому бізнесі, тягне ковдра на себе, рекламуючи виключно свій товар. Можна наткнутися або на підробки, або просто на погане виготовлення, пов'язане з неточним дотриманням технології. Крім того, біля склопакетів є певні особливості, а тому не варто безоглядно орієнтуватися на досвід друзів і знайомих, які вже поставили собі нові вікна. Річ у тому, що за однакових погодних умов на вулиці в кожному будинку свій мікроклімат. У когось жарко, у когось холодно, у когось є витяжна для приточування вентиляція, а у когось немає. Вибирати конструкцію склопакета слід з врахуванням іменно цих обставин.
ЩО ТРЕБА ЗНАТИ Про СКЛОПАКЕТ

Українці здебільше купують або однокамерні, або двокамерні склопакети в співвідношенні приблизно 50 на 50. Стандартний однокамерний склопакет складається з двох стекол з повітряним простором між ними. Двокамерний склопакет включає три стекла. Від кількості стекол і товщини склопакета залежать ті, що його енергозберігають і шумоїзолірующие властивості. Різниця в ціні у них не дуже велика і складає приблизно 10-15% при розрахунку на 1 м2 майдану. А ось якою з них слід вибрати, залежить від мікроклімату конкретно вашої квартири.

В переважній більшості старих будинків немає витяжний для приточування вентиляція. Якщо ви живете в будинку, де добре топлять і немає підвищеної вологості, то, в принципі, можна зупинити свій вибір на однокамерному склопакеті. Інакше краще не ризикувати і купити двокамерний склопакет. Річ у тому, що однокамерне вікно із звичайними стеклами запітніває при температурі на вулиці -7, а то і -5°С. Щоб цього уникнути, його треба тримати весь час ледве прочиненим. Якщо будинок не дуже теплий, то це не вихід. Замучишся бігати відкривати і закривати повітряну щілку. У двокамерному склопакеті конденсат виникає при температуре -18 -22°С. Останнім часом подібні морози в Херсоні бувають не так довго і часто, але все-таки бувають, і квартиру, не дивлячись на холод, доведеться все одно часто провітрювати. Цей недолік безпосередньо пов'язаний з герметичністю конструкції склопакета, яка, з одного боку, забезпечує надійну теплоізоляцію, а з іншого боку, вимагає дуже частого провітрювання в будь-яку погоду. Особливо неприємно цей момент виявляється в маленьких приміщеннях, де при закритті доступу повітря дуже швидко стає задушливо. У сучасному будівництві цей момент враховується, ну а в старих будинках у разі потреби доведеться самостійно встановлювати систему витяжний для приточування вентиляція. Власне, в перспективі вона має бути влаштована у всіх будівлях міста, інакше ні про яке реальне енергозбереження не може бути і мови.
МОЖЛИВІ ВАРІАНТИ

Істотно збільшити тепло- і шумоїзоляцию вікон можна, якщо купити склопакети, в яких між стеклами закачаний інертний газ (аргон або криптон), а не звичайне сухе повітря. В цьому випадку температура утворення конденсату, наприклад, біля двокамерного пакету знижується до -30°С, але роки через 10 процедуру закачування газу доведеться повторити. Є і інший варіант підвищення що енергозберігають і шумопоніжающих віконних властивостей. Він полягає в тому, що склопакети можуть комплектуватися різними стеклами.

По-перше, можна варіювати товщину скла: чим воно товще, тим нижче у нього теплопровідність і краще шумоїзоляция.

По-друге, можна використовувати в склопакетах ‘‘енергосберегающие’‘ стекла. В даний час існує два види таких стекол. Перший носить назву к-стекло (тверде покриття), другий, - i-стекло (м'яке покриття). Якщо в склопакеті замінити одне просте скло на к-стекло, то тепловтрати вікна дуже різко зменшаться, приблизно в 5-6 разів. Якщо ж замість нього поставити i-стекло, то ефект буде ще разітельнєє, оскільки воно більш ніж в 20 разів підвищить теплосберегающие властивості вікна, укомплектованого звичайними стеклами.

По-третє, можна комбінувати варіанти утеплення. Двокамерний склопакет з к-стеклом і з аргоновим заповненням витримує морози в районах Крайньої півночі. Температура повітря повинна спуститися нижче -1000oС, щоб такі вікна все-таки зачали запітнівати.

Окрім вікон широкого споживання, які в основному вирішують питання тепла і шуму, існує ще маса варіантів склопакетів, що несуть різні функціональні навантаження. Можна зробити вікно протівовзломним, куленепробивним, пожарозащитним, комбінованим, в якому одне скло захищає від сонця, а друге від холоду, а можна прикрасити його вітражем або декоративним склом. Все залежить від ваших бажань і можливостей, тому що коштують такі потреби зовсім недешево.
ПРОФІЛЬ ВІКНА

В просторіччі профіль - це, власне кажучи, рама, в яку встановлений склопакет. Асортимент профілів досить багатообразний: пластик, дерево, алюміній, стеклопластік,дерево в комбінації з алюмінієм і ін.

Профіль з ПВХ. На сьогоднішній день вікна, окантовані профілем з ПВХ, - найпопулярніші. Пояснюється це практичністю і відносною дешевизною пластика. Він міцний, довговічний, не боїться ні вологи, ні сонця, чудово виглядає, приймає при виготовленні будь-які форми і за ним легко залицятися. Проте проблема вибору і тут існує. Найнадійніше, звичайно, звертатися у фірми, які продають склопакети, зібрані з ‘‘родних’‘ імпортних профілів відомих фірм. Вітчизняні пластикові профілі, виготовлені по тих же (німецьким) технологіях, на 15-20% дешевше і теж в основному дуже непогані. Тільки треба бути обережнішими при виборі фірми-поставщика. Бажано побувати в її офісі, поговорити з менеджерами, ще краще заручитися рекомендаціями знайомих. Іншими словами, треба користуватися тільки послугами солідних компаній, які надають гарантію на профіль терміном не менше 15 років. Крім того, обов'язково повинні побуть надані гарантії і на установку склопакетів терміном не менше чим на 1 рік.

Говорити про вартість повністю укомплектованих вікон дуже складно. Вона адже залежить не лише від матеріалу профілю, а і від розмірів, конструкції склопакета, кількості стулок, механізму їх відкриття, величини укосів, підвіконь і інших індивідуальних особливостей.

Дерев'яний профіль. Мова йде, звичайно, не про дерев'яні рами, а про профілі нового покоління, виготовлені по сучасних західних технологіях. Як їх основа використовується клеєний тришаровий брус, заздалегідь ідеально висушений і захищений спеціальним масляним просоченням під вакуумом від гниття. Про деформацію такої віконної палітурки не може бути і мова. Він готується, по-справжньому красивий і цілком простоїть в наших кліматичних умовах 20-30 років. Профіль з ПВХ може прослужити значно довше, але коли він вийде з буд, його доведеться замінити, а ось дерев'яний профіль можна заново відремонтувати. Еще одна гідність дерева, порівняння з яким не витримає жоден штучний пластик, - це природне уміння ‘‘дишать’‘. Але ціни на вікна з дерев'яного профілю кусаються. Вони приблизно в два рази дорожче за пластикові аналоги. Вітчизняні варіанти дерев'яних вікон дешевші, але і якістю вони, природно, гірше.

Деревоалюмінієвиє профілі. Вже з назви зрозуміло, що це комбінована конструкція з двох матеріалів, і, треба сказати, дуже вдала. Ідея її полягає у використанні алюмінію для захисту дерева від зовнішніх дій. Тобто зовні будівлі віконний отвір обрамував алюмінієвим профілем, а усередині приміщення тішить око звична дерев'яна рама. Дуже практичний і привабливий варіант, але, звичайно, елітний.

Нове вікно - це ваш новий погляд на давно відомий пейзаж. І ця новизна обрадує і вас і ваших нащадків. Повірте!
 
Створення сайту веб-студія "Sanao"