Металопластикові вікна та двері

Сертифікат компанії

Акція! Знижка при замовленні з сайту 25%
i.jpg
Погода в Радехове

Історія пластикових вікон

Полівінілхлорид, скорочено ПВХ, був отриманий німецьким хіміком Регнальдом в 1835 році, і таким чином є одним з найбільш древніх полімерних матеріалів. Але пошук шляхів промислового отримання зачався лише в 1912 році, опісля майже сто років після його відкриття. Вперше великі об'єми ПВХ були випущені в 1931 році концерном BASF.
В 1952 році німецький конструктор Хайнц Паше запатентував віконні рами, в яких був використаний полівінілхлорид. Ці рами дуже сильно відрізнялися від сучасних пластикових конструкцій, в них були використані металеві конструкції, облицьовування яких було виконане з м'якого і напівм'якого пластика. Випуск профілів з твердого ПВХ, посиленого дерев'яними і металевими вкладишами, зачався декілька пізніше.

Перші квартири з пластиковими вікнами з твердого пластика з'явилися в 1959 році – в результаті рекламної компанії, коли один виробник пластикових вікон з Німеччини безкоштовно замінив пластикові вікна в будинку свого першого клієнта. Проте широке поширення пластикових вікон сталося опісля декілька років.

Після того, як на початку 1960-х рр. з'явилися пластикові вікна, що відповідають всім інженерним вимогам, з'явилася необхідність зробити термін служби пластикових вікон рівним терміну служби дерев'яних вікон, і перевищення його в перспективі. В результаті використання оксиду титану, стабілізаторів і різних добавок розробникам удалося того, що термін служби сучасних пластикових вікон складає близько 40 років.

Пластикові вікна почали поступово витісняти дерев'яні, унаслідок їх високої стійкості зовнішнім діям, сонячним променям і волозі, а так само завдяки високим прочностним характеристикам пластика – що значно перевершує дерево.

Наступною вимогою, що виникла перед розробниками пластикових вікон, стала екологічність. Не дивлячись на те, що ПВХ проводиться в результаті складного хімічного синтезу – цей матеріал хімічно інертний. Але з огляду на те, що чистий ПВХ не володіє достатніми споживчими якостями, виникає необхідність його модифікації домішками, хоча більшість їх них не вступає в хімічні реакції, до недавнього часу в нього додавали органічні солі свинцю, які можуть завдати шкоди навколишньому середовищу на стадії виробництва і переробки профілів. Комісія з довкілля охорони Євросоюзу запропонувала виробникам профілів ПВХ істотно понизити вміст свинцю в продукції до кінця 2005 року. А до 2015 року повинен набрати чинності закон про повну заборону свинцю до використання в промисловості. При цьому у віконних профілях ПВХ використовуватиметься кальцій і цинк.

В України пластикові вікна завоювали популярність в середині 1990-х рр. завдяки їх стійкості до перепадів температури і тиску, що особливо актуально для нашого клімату, високої теплоізоляції і низької звукопроникності.

Можливість виготовлення профілів різних форм і кольорів є найважливішою особливістю при використанні їх як елементи декору.
 
< Попередня
Створення сайту веб-студія "Sanao"